< HOME < AFVALLESSEN
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

Introductie

Afvallessen is de lesrubriek van de campagne 'Doe meer met afval'. Het is onderdeel van het campagnelesprogramma en een uitbreiding van het lesboekje Doe meer met afval. Deze webrubriek geeft jou nog meer handige tips, opdrachten en informatie over afval, afvalscheiding en –recycling. Zie hiernaast de verschillende hoofdstukken van deze rubriek.

 

Waarom afval scheiden?

Jij en ik gooien elke dag allerlei verpakkingen, spullen en andere troep weg. Dit afval proberen we tegenwoordig zo goed mogelijk te scheiden.

 

Waarom eigenlijk? Omdat er in ons afval veel bruikbare spullen zitten, zoals papier,glas, hout, ijzer, plastic en textiel. Veel afval kunnen we dus weer opnieuw gebruiken. Het is eigenlijk grondstof voor het maken van nieuwe producten.

 

Tenminste, als we het goed scheiden. Daarvoor staan er bij jullie thuis en in jullie dorp of stad verschillende bakken en containers. Soms worden spullen ook door verenigingen of een aparte vuilniswagen opgehaald, zoals oud papier of grofvuil.

 

Dan is er bij jullie vaak ook een afvalbrengstation of milieustraat* in de buurt. Hier kunnen jij en je ouders alle soorten afval gescheiden kwijt.

 

* Het afvalbrengstation of de milieustraat is een grote werf met allerlei containers waar we snel en veilig alle soorten van ons huishoudelijk afval snel, veilig en optimaal gescheiden kunnen wegbrengen.