< HOME < AFVALLESSEN
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

Handige websites

www.doemeermetafval.nl

Dit is de website van de campagne ‘Doe meer met afval’, waarvan dit lesboekje een onderdeel is. In het lesboekje wordt regelmatig naar de aanvullende lesrubriek op deze website verwezen. Zo vind je er nog meer handige tips, opdrachten en informatie over afval, afvalscheiding en –recycling.

 

Handige websites met nog meer informatie over afval zijn onder andere:

 

www.afvalscheidingswijzer.nl

De Afvalscheidingwijzer laat je zien, waar en hoe je jouw afgedankte spullen of afval het best kunt inleveren of weggooien. In 3 stappen weet je in welke afvalbak het thuishoort.

 

www.duurzaamglas.nl

Deze site legt uit dat glas geen afval is, maar een waardevolle grondstof. Breng het dus naar de glasbak. Hier vind je informatie over roductie, afzet, gebruik, inzameling, recycling en hergebruik van glasverpakkingen.

 

www.friendsofglass.com/nl/frontpage

Deze site geeft nog meer informatie over glas. Ga naar de homepage en klik links onderaan op Nederlands.

 

www.kringloopblik.nl

Hier wordt in duidelijk stappen uitgelegd hoe blik wordt gerecycled via het gewone huisafval.

 

www.kringloopwinkels.nl

De website van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Hier vind je onder meer waar de kringloopwinkels bij jou in de buurt zijn.

 

www.milieucentraal.nl

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die jouw praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen.

 

www.papierenkarton.org  &  www.prn.nl

Deze sites zijn van het Informatiecentrum Papier en Karton en Stichting Papier Recycling Nederland. De eerste site geeft veel informatie over papier en karton, de geschiedenis, hoe het gemaakt en nog veel meer. De tweede site vertelt van alles over de inzameling, recycling en het hergebruik van oud papier en -karton.

 

www.plasticheroes.nl

Deze website geeft uitgebreid informatie over het scheiden, inzamelen en verwerken van plastic verpakkingsafval. Ook van oude plastic verpakkingen worden weer nieuwe producten gemaakt.

 

www.stibat.nl

Dit is de website van Stichting Batterijen die de inzameling van lege batterijen in Nederland coördineert. Hier vind je van alles over batterijen en waarom het zo belangrijk is ze apart in te leveren.

 

www.vlakglasrecycling.nl

De stichting zet zich in voor het verzamelen en recyclen van vlakglas afval, zoals ruiten en spiegels. Het hoe en waarom daarover vind je op deze site.

 

www.wecycle.nl

 Wecycle geeft informatie over gezamenlijke acties voor het apart inzamelen en recyclen van gebruikte elektrische apparaten en verlichtingsapparatuur. Op de site wordt ook uitgelegd waarom dit zo belangrijk is en wat er met de apparaten en lampen gebeurt.