< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

WINNAARS PRIJSVRAAG ‘WECYCLE & DOE MEER MET AFVAL’ BEKEND:

 

‘Ik gooi nooit meer zomaar iets in de grijze container!’

In januari 2012 zijn de winnaars getrokken van de prijsvraag over Elektrische apparaten en energizuinige lampen. De winnaars worden binnenkort door hun gemeente uitgenodigd om het prijzenpakket van Wecycle & Doe meer met afval in ontvangst te nemen. Ruim 2.200 inwoners uit de provincie Utrecht hebben een oplossing ingezonden. De prijsvraag is een onderdeel van de campagne ‘Doe meer met afval’ ter verbetering van afvalscheiding, inzameling en recycling in alle Utrechtse gemeenten.

 

In september 2011 startten alle Utrechtse gemeenten alweer de vijfde etappe van de gezamenlijke campagne ‘Doe meer met afval’. Dit keer werkten zij nauw samen met Wecycle om de gescheiden inzameling en het belang van de recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen onder de aandacht te brengen.

 

Ruim 2.200 inzenders

De prijsvraag in de Afvalnieuws en op www.doemeermetafval.nl leverde ruim 2.200 inzenders op. Inmiddels staan de oplossingen en winnaars op deze campagnewebsite. (klik op winnaars). Een van de winnaars zei tijdens de eerste prijsuitreiking: “Na het lezen van alle informatie over afvalscheiding en recycling gooi ik nooit meer zomaar iets in de grijze container”. Deze winnaar ontving uit handen van de wethouder uit zijn gemeente een doos met leuke gadgets, de campagne DVD en vijf spaarlampen. De prijzen zijn aangeboden door Wecycle, alle Utrechtse gemeenten en Afvalverwijdering Utrecht (AVU). Zij zetten zich dagelijks in om het scheiden van huishoudelijk afval te stimuleren, zodat het weer kan worden hergebruikt.   

 

Schoner milieu en bruikbare materialen

Onder meer via buitenreclame, stickerposters op de vuilniswagens, de mobiele Afvalroadshow, de huis-aan-huis verspreide Afvalnieuws, op de campagnewebsite, gemeentepagina en gemeentelijke website zijn de inwoners gestimuleerd hun elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen gescheiden in te leveren. Dat levert een hoop voordelen op, namelijk een schoner milieu en veel bruikbare materialen en grondstoffen voor nieuwe producten.

 

Gratis Jekko

De komende maanden informeert de campagne ´Doe meer met afval´ samen met Wecycle in de Afvalroadshow wat u kunt doen met afgedankte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen. De grondstoffen om deze spullen te maken worden steeds schaarser. Door ze gescheiden van het overige huisvuil in te leveren, kunnen bijna alle materialen weer worden hergebruikt. En Wecycle maakt het u extra makkelijk met de Jekko. Dit is een opbergbox waarin u uw lege batterijen, kapotte apparaten en lampen kwijt kunt. De Jekko is gratis te verkrijgen op de milieustraat van uw gemeente. Is de Jekko vol, dan kunt u deze daar ook weer legen om daarna opnieuw te gebruiken.     

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten