< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

Hylke van der Gaast winnaar prijsvraag ‘Wecycle & Doe meer met afval’ in Leusden

Donderdag 26 januari om 10.30 uur reikte wethouder Jansma van de gemeente Leusden het prijzenpakket van Wecycle & ‘Doe meer met afval’ uit aan Hylke van der Gaast. Hij is een van de winnaars van de prijsvraag over elektrische apparaten en energiezuinige lampen uit de campagne ‘Doe meer met afval’ ter verbetering van afvalscheiding, inzameling en recycling in de provincie Utrecht. De uitreiking vond plaats bij Milieustraat ’t Spieghel, Spieghelweg 2 in Leusden.

 

 

In september 2011 startten alle Utrechtse gemeenten alweer de vijfde etappe van de gezamenlijke campagne ‘Doe meer met afval’. Dit keer werkten zij nauw samen met Wecycle om de gescheiden inzameling en het belang van de recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen onder de aandacht te brengen.

 

Ruim 2.200 inzenders

De prijsvraag in de Afvalnieuws en op www.doemeermetafval.nl leverde ruim 2.200 inzenders op. Inmiddels staan de oplossingen en winnaars op deze campagnewebsite. Hylke van der Gaast ontving uit handen van wethouder Jansma een doos met leuke gadgets, de campagne DVD en vijf spaarlampen. De prijzen zijn aangeboden door Wecycle, alle Utrechtse gemeenten en Afvalverwijdering Utrecht (AVU). Zij zetten zich dagelijks in om het scheiden van huishoudelijk afval te stimuleren, zodat het weer kan worden hergebruikt.

 

Schoner milieu en bruikbare materialen

Via buitenreclame, stickerposters op de vuilniswagens, de mobiele Afvalroadshow, de huis-aan-huis verspreide Afvalnieuws, de campagnewebsite, de gemeentepagina en de gemeentelijke website zijn de inwoners gestimuleerd hun elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen gescheiden in te leveren. Dat levert een hoop voordelen op, namelijk een schoner milieu en veel bruikbare materialen en grondstoffen voor nieuwe producten.

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten