< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

Mevrouw Van de Brink wint prijsvraag ‘Wecycle & Doe meer met afval’ in IJsselstein:

 

‘Ik ga bewust om met spullen die ik wegdoe!’

Met deze woorden nam mevrouw Van de Brink het verrassingspakket van Wecycle & ‘Doe meer met afval’ in ontvangst. Wethouder De Jong reikte het pakket uit aan mevrouw Van de Brink omdat zij in de gemeente IJsselstein de winnares is van de prijsvraag over elektrische apparaten en energiezuinige lampen uit de campagne ‘Doe meer met afval’ ter verbetering van afvalscheiding, inzameling en recycling in de provincie Utrecht.

 

 

In september 2011 startten alle Utrechtse gemeenten alweer de vijfde etappe van de gezamenlijke campagne ‘Doe meer met afval’. Dit keer

werkten zij nauw samen met Wecycle om de gescheiden inzameling en het belang van de recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen onder de aandacht te brengen.

 

Ruim 2.200 inzenders

De prijsvraag in de Afvalnieuws en op deze website leverde ruim 2.200 inzenders op. Inmiddels staan de oplossingen en winnaars op de campagnewebsite. Mevrouw Van de Brink ontving een doos met leuke gadgets, de campagne DVD en vijf spaarlampen. De prijzen zijn aangeboden door Wecycle, alle Utrechtse gemeenten en Afvalverwijdering Utrecht (AVU). Zij zetten zich dagelijks in om het scheiden van huishoudelijk afval te stimuleren, zodat het weer kan worden hergebruikt.  

 

 Schoner milieu en bruikbare materialen

Onder meer via buitenreclame, stickerposters op de vuilniswagens, de mobiele Afvalroadshow, de huis-aan-huis verspreide Afvalnieuws, op de campagnewebsite, gemeentepagina en gemeentelijke website zijn de inwoners gestimuleerd hun elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen gescheiden in te leveren. Dat levert een hoop voordelen op, namelijk een schoner milieu en  veel bruikbare materialen en grondstoffen voor nieuwe producten.

 

Gratis Jekko

De komende maanden informeert de campagne ´Doe meer met afval´ samen met Wecycle in de Afvalroadshow wat u kunt doen met afgedankte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen. De grondstoffen om deze spullen te maken worden steeds schaarser. Door ze gescheiden van het overige huisvuil in te leveren, kunnen bijna alle materialen weer worden hergebruikt. En Wecycle maakt het u extra makkelijk met de Jekko. Dit is een opbergbox waarin u uw lege batterijen, kapotte apparaten en lampen kwijt kunt. De Jekko is gratis te verkrijgen. Via de website wecycle.nl/jekko kunt u de jekko bestellen.     

 

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten