< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

WINNARES PRIJSVRAAG ‘WECYCLE & DOE MEER MET AFVAL’:

 

‘Een onderwerp als afvalverwerking verdient alle aandacht’

Wethouder Bert Kamminga van de gemeente De Bilt reikte onlangs het prijzenpakket van Wecycle & ‘Doe meer met afval’ uit aan Floortje van Empden- Beenakkers. Zij is een van de gelukkige winnaars van de prijsvraag over elektrische apparaten en energiezuinige lampen uit de campagne ‘Doe meer met afval’ ter verbetering van afvalscheiding, inzameling en recycling in de provincie Utrecht.

 

In september 2011 startten alle Utrechtse gemeenten alweer de vijfde etappe van de gezamenlijke campagne ‘Doe meer met afval’. Dit keer werkten zij nauw samen met Wecycle om de gescheiden inzameling en het belang van de recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen onder de aandacht te brengen.

 

Wethouder Bert Kamminga (gemeente De Bilt) reikt prijzenpakket uit aan Floortje van Empden- Beenakkers.

 

Ruim 2.200 inzenders

De prijsvraag in Afvalnieuws en op www.doemeermetafval.nl leverde ruim 2.200 inzenders op. Inmiddels staan de oplossingen en winnaars op de campagnewebsite. Winnares Floortje van Empden-Beenakkers draagt de campagne een warm hart toe. “Een belangrijk onderwerp als afvalverwerking verdient alle aandacht. Door een zwaarder onderwerp aan te vliegen met een prijsvraag bereik je op een leuke manier toch je doel: aandacht voor milieubewust omgaan met afval.” Uit handen van wethouder Kamminga ontving mevrouw van Empden-Beenakkers een doos met leuke gadgets, de campagne DVD, het boek Groen Doen van Marie-Claire van den Berg over milieubewust leven en vijf spaarlampen. De prijzen werden aangeboden door Wecycle, alle Utrechtse gemeenten en Afvalverwijdering Utrecht (AVU). Zij zetten zich dagelijks in om het scheiden van huishoudelijk afval te stimuleren, zodat het weer kan worden hergebruikt.   

 

Schoner milieu en bruikbare materialen

Onder meer via buitenreclame, stickerposters op de vuilniswagens, de mobiele Afvalroadshow, de huis-aan-huis verspreide Afvalnieuws, de campagnewebsite, gemeentepagina en gemeentelijke website zijn de inwoners gestimuleerd hun elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen gescheiden in te leveren. Dat levert een hoop voordelen op, namelijk een schoner milieu en  veel bruikbare materialen en grondstoffen voor nieuwe producten.

 

Gratis Jekko

De komende maanden informeert de campagne ´Doe meer met afval´ samen met Wecycle u in de Afvalroadshow wat u kunt doen met afgedankte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen. De grondstoffen om deze spullen te maken worden steeds schaarser. Door ze gescheiden van het overige huisvuil in te leveren, kunnen bijna alle materialen weer worden hergebruikt. En Wecycle maakt het u extra makkelijk met de Jekko. Dit is een opbergbox waarin u uw lege batterijen, kapotte apparaten en lampen kwijt kunt. De Jekko is gratis te verkrijgen op de milieustraat van uw gemeente. Is de Jekko vol, dan kunt u deze daar ook weer legen om daarna opnieuw te gebruiken.     

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten