< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

Elly Zaaijer uit Veenendaal wint duurzaam verrassingspakket

Op 3 februari heeft wethouder Marco Verloop een prijzenpakket uitgereikt aan mevrouw Elly Zaaijer. Zij is een van de winnaars van de prijsvraag uit de campagne 'Doe meer met afval'. Dit was een prijsvraag over het apart inleveren van oude elektrische apparaten en spaarlampen.

 

Deze campagne is ontwikkeld ter verbetering van de afvalscheiding in de provincie Utrecht. Ruim 2.200 inwoners uit de provincie hebben de prijsvraag opgelost en ingestuurd. Uit elke Utrechtse gemeente is er een inzender getrokken. "Met het scheiden van afgedankte elektra werken we samen aan een schone toekomst voor Veenendaal", aldus welhouder Verloop.

 

 

Oplossing prijsvraag

Deze campagne-etappebracht het belang van de recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen onder de aandacht. Dit kwam deze keer in samenwerking met Wecycle tot stand. Het antwoord op de vragen vindt u op deze website (Ga naar de homepage en klik op de banner Winnaars bekend). Daar leest u onder meer dat van alle apart ingeleverde apparaten en lampen 75% kan worden hergebruikt.  

 

Hergebruik afgedankte elektra

Grondstoffen om deze spullen te maken worden steeds schaarser. Door ze gescheiden van het overige huisvuil in te leveren, kunnen bijna alle materialen worden hergebruikt. Nog beter is natuurlijk om apparaten die het nog doen of te repareren zijn, een tweede leven te geven via Restore Kringloop. Inwoners van Veenendaal moeten wel aan hun milieupas denken als zij naar het Afvalbrengstation gaan om hun oude apparaten weg te brengen.

 

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten