< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

10-jarige Nouri Benhaddou wint prijsvraag in Amersfoort

Wethouder Sebastiaan van ’t Erve (Duurzaamheid) reikte op vrijdag 17 februari het prijzenpakket van Wecycle & ‘Doe meer met afval’ uit aan de 10-jarige Nouri Benhaddou. Dit was zijn beloning voor het inzenden van de juiste oplossingen op de prijsvraag over de gescheiden inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen.

 

 

Nouri kreeg het pakket in aanwezigheid van zijn klasgenoten van groep 6 van basisschool De Gondelier in Vathorst (Amersfoort). De campagne ‘Doe meer met afval’ heeft als doel ervoor te zorgen dat inwoners in de provincie Utrecht hun afval beter scheiden. Een groot deel van gescheiden huishoudelijk afval kan weer worden gerecycled en is grondstof voor nieuwe producten.

 

Verrassing voor klasgenoten

Dankzij het winnen van de prijs kregen ook alle klasgenoten van Nouri een verrassing. Zij ontvingen uit handen van de wethouder allemaal een minikliko, de mascotte van de campagne 'Doe meer met afval' en een Jekko, een praktische verzamelbox voor thuis met aparte bakjes voor kapotte spaarlampen en lege batterijen en een tasje voor kleine apparaten. De Jekko wordt als bouwpakket geleverd, is eenvoudig in elkaar te zetten en kan zowel staan als hangen.

 

Ruim 2200 inzenders

De prijsvraag die Nouri uit de laatste Afvalnieuws oploste leverde ruim 2.200 inzenders op. Inmiddels staan de oplossingen en winnaars op de campagnewebsite. Het verrassingspakket dat Nouri heeft gewonnen, bestaat uit leuke gadgets, de campagne DVD en vijf spaarlampen. De prijzen zijn aangeboden door Wecycle, alle Utrechtse gemeenten en Afvalverwijdering Utrecht (AVU). Zij zetten zich dagelijks in om het scheiden van huishoudelijk afval te stimuleren, zodat het weer kan worden hergebruikt.  

 

Schoner milieu en bruikbare materialen

Onder meer via buitenreclame, stickerposters op de vuilniswagens, de mobiele Afvalroadshow, de huis-aan-huis verspreide Afvalnieuws, op de campagnewebsite, gemeentepagina en gemeentelijke website zijn de inwoners gestimuleerd hun elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen gescheiden in te leveren. Dat levert een hoop voordelen op, namelijk een schoner milieu en veel bruikbare materialen en grondstoffen voor nieuwe producten.

 

Gratis Jekko

De komende maanden informeert de campagne ´Doe meer met afval´ samen met Wecycle in de Afvalroadshow wat u kunt doen met afgedankte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen en tl-buizen. De grondstoffen om deze spullen te maken worden steeds schaarser. Door ze gescheiden van het overige huisvuil in te leveren, kunnen bijna alle materialen weer worden hergebruikt. En Wecycle maakt het u extra makkelijk met de Jekko. Net als Nouri en zijn klasgenoten kunt u ook een gratis Jekko krijgen. Hij is te verkrijgen bij uw gemeente, op de milieustraat of in de Afvalroadhow. U kunt de Jekko ook via de website www.wecycle.nl/jekko bestellen.     

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten