< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

Grof huishoudelijk afval:


Afval dat niet in de vuilnisbak- of zak past of mag noemen we grof huishoudelijk afval. Denk aan oude bankstellen, kasten, tafels, tapijten of je oude kapotte fiets. Deze spullen zijn vaak weer direct of na een kleine opknapbeurt opnieuw te gebruiken. We noemen dit kringloopgoederen.

 

Dan bestaat het grof huishoudelijk afval ook nog uit grote stukken hout,puin, ijzer en koper die bijvoorbeeld vrijkomen bij de verbouwing van de keuken of badkamer. Deze materialen moeten eerst een bewerking ondergaan en noemen we grofvuil.  Ze worden gescheiden afgevoerd naar speciale verwerkingsbedrijven, die er weer grondstoffen van maken. Kortom, bijna al het grof huishoudelijk afval is nog prima opnieuw te gebruiken.


Geef OUDE SPULLEN een tweede leven!

WIST U DAT?

… u met oude bankstellen, kasten en tafels die u niet meer mooi vindt, vaak nog veel mensen een plezier kunt doen. Daarom zijn er in veel gemeenten kringloopwinkels waar u de spullen kwijt kunt. Kijk op de website voor een kringloopwinkel bij u in de buurt.Bouw- en sloopafval wordt weer NIEUW bouwmateriaal!

WIST U DAT?

… van het afval dat bij het verbouwen of slopen van uw huis vrijkomt weer nieuwe bouwmaterialen worden gemaakt. Breng uw bouw- en sloopafval daarom naar het afvalbrengstation of de milieustraat in uw gemeente.

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten