< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -


Vragen en antwoorden in deze rubriek

 • Wat valt er onder bouw- en sloopafval?

  Onder bouw- en sloopafval verstaan we onder meer: puin, vloerdelen, deuren, sanitair, aanrechtbladen, keukenkastjes, kozijnen, schuttingen, restanten van bestratingen, restanten van motorblokken, grond, bielzen, het grovere snoeiafval van gekapte bomen.
 • Wat gebeurd er met mijn bouw- en sloopafval?

  Kapotte en versleten producten en materialen die niet direct opnieuw kunnen worden gebruikt, zoals bouw- en sloopafval, kunnen afgeleverd worden bij het afvalbrengstation of de mileustraat. Daar worden alle materialen zoals ijzer, hout en stenen gesorteerd. Deze gescheiden materialen gaan vervolgens naar speciale verwerkingsbedrijven die er weer grondstoffen van maken om ze te kunnen verkopen aan fabrieken.
 • Wat doe ik met mijn bouw- en sloopafval?

  Bouw- en sloopafval wordt niet aan huis opgehaald door de gemeente zoals huishoudelijk (grof)vuil. Wel is het in de grotere gemeenten mogelijk om een speciale afvalcontainer te huren. Deze wordt door de gemeente leeg afgeleverd en gevuld weer opgehaald, zoals bijvooreeld bij de gemeente Utrecht. Kleinere gemeenten verwijzen je ook wel eens door naar professionele afvalverwerkingsbedrijven waarmee je een afspraak kunt maken. Kijk voor meer informatie op de website van jouw gemeente.
 • Kan ik mijn bouw- en sloopafval ook zelf wegbrengen?

  Dat kan zeker! Je kunt het bouw- en sloopafval zelf wegbrengen naar een afvalbrengstation of een milieustraat bij jou in de in de buurt. Kijk voor openingstijden op de website van jouw gemeente. Daar worden de materialen gesorteerd en verwerkt op een mileuvriendelijke manier. Alleen voor het aanbieden van Asbest gelden speciale regels.
Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten