< HOME
 Contact |  Colofon | © Copyright

Doe meer met afval.

Een initiatief van
alle Utrechtse Gemeenten

Doe meer met afval -

 Nieuwsbericht 26-04-2013

Veendaalse wijk Dragonder doet meer met afval!

Binnenkort starten er twee proeven in de Veenendaalse wijk Dragonder om de hoeveelheid ongescheiden restafval terug te dringen. Er belandt namelijk nog steeds te veel herbruikbaar afval in de grijze kliko (bij het restafval). Da’s slecht voor het milieu en kost vaak ook meer geld in de verwerking ervan.   

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 23-03-2012

Spectaculaire proef met mobiele composteerinstallatie

Tijdens de Nationale Compostdag op zaterdag 24 maart a.s. vindt er zowel in de gemeente Bunnik als in de gemeente Zeist een proef plaats met een mobiele composteerinstallatie. De installatie maakt het mogelijk ter plekke compost en groene stroom te maken van groente- fruit- en tuinafval (GFT). Bezoekers kunnen de compost direct mee naar huis nemen. Hiermee willen de gemeenten laten zien dat het scheiden van afval zeer de moeite waard is. Bovendien bespaart de nieuwe installatie ook nog kosten.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 22-02-2012

10-jarige Nouri Benhaddou wint prijsvraag in Amersfoort

Wethouder Sebastiaan van ’t Erve (Duurzaamheid) reikte op vrijdag 17 februari het prijzenpakket van Wecycle & ‘Doe meer met afval’ uit aan de 10-jarige Nouri Benhaddou. Dit was zijn beloning voor het inzenden van de juiste oplossingen op de prijsvraag over de gescheiden inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen. Door het winnen van de prijs kregen al zijn klasgenoten ook een leuke verrassing.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 24-01-2012

WINNAARS PRIJSVRAAG ‘WECYCLE & DOE MEER MET AFVAL’ BEKEND:

‘Ik gooi nooit meer zomaar iets in de grijze container!’

In januari 2012 zijn de winnaars getrokken van de prijsvraag over Elektrische apparaten en energizuinige lampen. De winnaars worden binnenkort door hun gemeente uitgenodigd om het prijzenpakket van Wecycle & Doe meer met afval in ontvangst te nemen. Ruim 2.200 inwoners uit de provincie Utrecht hebben een oplossing ingezonden. De prijsvraag is een onderdeel uit de campagne ‘Doe meer met afval’ ter verbetering van afvalscheiding, inzameling en recycling in alle Utrechtse gemeenten.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 14-12-2011

OPEN DAG MILIEUSTRAAT LEUSDEN 

Gratis minikliko, jekko en grijper verkrijgbaar 

Op zaterdag 17 december van 9.00 uur tot 12.00 uur houdt de Milieustraat  open dag voor alle bewoners van Leusden. Niet alleen kunt u die dag uw afval brengen, maar ook kunt u een kijkje nemen bij de retourette, de Afvalroadshow en de gevonden fietsen. In het kader van het zwerfafvalproject kunt u op vertoon van uw afvalpas een gratis grijper ophalen. Voor iedere bezoeker is er een heerlijke kop koffie, thee, warme chocolademelk of erwtensoep. In de Afvalroadshow kunnen jong en oud een minikliko en jekko van Wecycle winnen. Voor de kleine bezoekertjes is er een springkussen, iets lekkers en zij krijgen een leuke attentie.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 01-12-2011

Kom naar de Afvalroadshow in Bunschoten

En leer meer over afval

“Waarom zou ik mijn afval scheiden? Wat gebeurt er met dat gescheiden afval?” Het antwoord op deze vragen en meer krijgt u aanstaande zaterdag 3 december  wanneer u de Afvalroadshow van de campagne ‘Doe meer met afval’ de Markt in Bunschoten bezoekt. De mobiele roadshow staat dan van 10.00 tot 17.00 uur op de Broerswetering in de buurt van de Rabobank. Hiermee vraagt de gemeente op een actieve en speelse manier extra aandacht voor het scheiden van afval en wat ermee gebeurt.  

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 10-11-2011

Wethouder Stichtse Vecht op bezoek in Afvalroadshow

Woensdagochtend 9 november heeft wethouder Piet Ploeg samen met groep 8 van basisschool De Kameleon het bezoek van de Afvalroadshow aan het MEC in Maarssen geopend. Daarbij ging hij  in gesprek met de kinderen. En wat bleek de kinderen waren goed voorbereid en wisten al erg veel over het scheiden van afval te vertellen. Bijvoorbeeld dat fleece truien van gerecyclede plastic verpakkingen worden gemaakt en rubberen tegels van oude autobanden.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 08-11-2011

Kom naar de Afvalroadshow bij het MEC in Maarssen

De mobiele Afvalroadshow is op tournee in de gemeente Stichtse Vecht en zal bij het MEC in Maarssen en bij de afvaldepots in Breukelen en Loenen staan. Op woensdagmiddag 9 en 16 november is de Afvalroadshow voor iedereen te bezoeken bij het MEC in Maarssen, Reigerskamp 197 in park Reigerskamp.

>> lees verder

 

Nieuwbericht 04-10-2011

Campagne-etappe over elektrische apparaten en spaarlampen gestart

Eind september verschenen de eerste campagneposters in het straatbeeld van de Utrechtse gemeenten. Dit keer over het scheiden en recyclen van elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Om een betere inzameling, scheiding en recycling van deze apparaten en spaarlampen te bevorderen, hebben Wecycle en ‘Doe meer met afval’ de handen ineengeslagen. Daarom zijn zij onlangs samen een campagne-etappe over deze thema's gestart.  

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 27-09-2011

Afvalroadshow op Landelijke Kringloopdag in Woerden

“Waarom zou ik mijn afval scheiden? Wat gebeurt er met dat gescheiden afval?” Het antwoord op deze vragen en meer krijgt u zaterdag 1 oktober a.s. wanneer u de Afvalroadshow van de campagne ‘Doe meer met afval’ in Woerden bezoekt. Op 1 oktober staat de wagen van 10.00 tot 16.00 uur op de Landelijke Kringloopdag 2011 bij de kringloopwinkel aan de Touwslagersweg 21 in Woerden.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 20-09-2011

Ook in gemeente Lopik regelt leerling Afvalroadshow voor zijn school

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 24-08-2011

Nieuw afvalbrengstation in Veenendaal

Op vrijdagmiddag 26 augustus 2011 opent Wethouder Marco Verloop van Gemeente Veenendaal officieel het nieuwe Afvalbrengstation aan de Wageningselaan 58 in Veenendaal.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 24-08-2011

Vuilniswagen in Veenendaal rijdt op groengas 

Gemeente Veenendaal en ACV zetten vanaf eind augustus een nieuwe huisvuilwagen in. De auto rijdt op zogenaamd ‘Groengas’ en haalt het afval op bij de inwoners.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 04-07-2011

Een van de winnaars prijsvraag Grofvuil en Kringloopgoederen uit Oudewater

Op maandag 4 juli ontving mevrouw De Goeij uit handen van wethouder JanWouter van Wijngaarden het duurzaam verrassingspakket ‘Doe meer met afval’.

>> lees verder

 

Nieuwsbericht 24-03-2011

Landelijke Compostdag 2011 

Zaterdag 26  maart 2011 vindt de Landelijke Compostdag weer plaats. In vele Nederlandse gemeenten wordt dan op verschillende plaatsen gratis compost uitgedeeld. In de provincie Utrecht doen 13 gemeenten mee. Voor sommige gemeenten duurt de uitdeelactie van compost een week of zelfs een maand. Met de de Landelijke Compostdag wil de campagne 'Doe meer met afval' de inwoners van de provincie Utrecht stimuleren hun GFT nog beter te scheiden. Dit is immers belangrijk, omdat er weer een waardevol product van gemaakt, namelijk compost.

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 23-02-2011

Leerling regelt leerzame Afvalroadshow voor haar school

Dinsdag 15 februari jl. was de Afvalroadshow van de campagne 'Doe meer met afval' bij basisschool Amalia-Astroschool in Baarn. Het initiatief om de roadshow op school uit te nodigen kwam van leerling Fleur van Hattem. Hiermee wilde zij haar klasgenoten en de andere leerlingen laten zien wat het belang is van afvalscheiding. Ook werd getoond wat er met het gescheiden afval gebeurt. 

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 18-01-2011

Afvalroadshow op gemeentewerf in Bunnik

Woensdag 2 februari a.s. van 9.15 tot 15.00 uur staat de Afvalroadshow van de campagne Doe meer met afval op de gemeentewerf aan de Rumpsterweg 4 in Bunnik. Met deze mobiele roadshow wil de gemeente Bunnik haar inwoners (jong en oud) op een actieve manier laten zien wat het belang van afvalscheiding is. Ook wordt getoond wat er met het gescheiden afval gebeurt. Daarnaast kan iedereen een rondleiding krijgen over cde gemeentewerf.

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 04-10-2010 + aangepast op 25-11-2010

Inwoners Mijdrecht enthousiast over Afvalroadshow

Afgelopen zaterdag stond de Afvalroadshowwagen van de campagne ‘Doe meer met afval’ tijdens de Landelijke Kringloopdag 2010 op de parkeerplaats van Kringkoop in Mijdrecht. Met deze mobiele roadshow wil de gemeente De Ronde Venen hun inwoners (jong en oud) op een actieve manier laten zien wat het belang van afvalscheiding is. Ook wordt getoond wat er met het gescheiden afval gebeurt. De inwoners van Mijdrecht die de Afvalroadshow bezochten, waren erg enthousiast. 

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 27-09-2010

Afvalroadshow op de Groene Dag op Landgoed Schothorst in Amersfoort

De campagnewagen van de afvalroadshow stond op zondag 26 september opgesteld op de Groene Dag in Amersfoort. Zo'n 1500 bezoekers hebben deze dag kunnen genieten van een markt met streekproducten en voorlichting door natuur- en milieuorganisaties. Velen hebben daar de campagnewagen van de campagne 'Doe meer met afval' bezocht. Ook voor kinderen waren er voldoende activiteiten om deze nazomerdag op een aangename manier door te brengen op het Landgoed Schothorst.

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 22-09-2010

Reinigingsbedrijf Midden Nederland introduceert vuilniswagen op biogas

Op 13 september heeft RMN haar eerste voertuig rijdend op de brandstof biogas officieel in gebruik genomen. De wagen rijdt in de RMN-gemeenten Soest, Zeist en Nieuwegein. Dat is goed nieuws voor het milieu want biogas is de schoonste en meest duurzame autobrandstof. Ter gelegenheid van deze introductie was er een bijeenkomst op het RMN-kantoor in Zeist.

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 17-08-2010

EDUCATIE EN PLEZIER GAAN GOED SAMEN

Afvalroadshow maakt kinderen tijdens speelweek enthousiast voor het recyclen van afval

Dat educatie en plezier heel goed samengaan, bewijst de campagne ‘Doe meer met afval’ tijdens de 42ste Speelweek in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit jaarlijks terugkerende evenement in Driebergen droeg het thema “natuur en boederij”. Zodoende stond de afvalroadshowwagen van de campagne ‘Doe meer met afval’ vier dagen lang op het terrein van de Speelweek.

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 01-07-2010

Doe meer met frituurolie en -vet

Frituurolie en –vet is, na filtering, weer uitstekend opnieuw te gebruiken als brandstof voor voertuigen. Om aandacht te vragen voor de gescheiden inzameling van gebruikte frituurolie heeft Reiningingsbedrijf Midden-Nederland (RMN), zich aangemeld bij de organisatie “Wonders of Waste” om, in voertuigen, rijdend op gebruikte frituurolie, een tocht naar Rome te maken. ‘Doe meer met afval’ en de Utrechtse gemeenten Soest, Zeist en Nieuwegein hebben dit initiatief ondersteund. 
>>lees verder

 

Nieuwsbericht 24-03-2010

Landelijke Compostdag 2010 weer groot succes

Zaterdag 20 maart 2010 vond de Landelijke Compostdag plaats. In vele Nederlandse gemeenten werd op verschillende plaatsen gratis compost uitgedeeld. In de provincie Utrecht deden 15 gemeenten mee. Voor de campagne 'Doe meer met afval' betekende deze dag de start van de tweede campagne-etappe over het thema GFT. 

>>lees verder

 

Nieuwsbericht 10-12-2009

Startschot voor campagne “Doe meer met afval”

Op 10 december 2009 gaf Jan Streng, burgemeester van Abcoude en bestuursvoorzitter van Afval Verwijdering Utrecht (AVU), het startschot voor de provinciebrede campagne ‘Doe meer met afval’. Hij onthulde deze middag samen met een lachende en levende minicontainer de eerste campagneposter. Met deze campagne vragen alle Utrechtse gemeenten aandacht voor het scheiden van afval en voorkomen ervan. Het eerste thema van de campagne is Glas. Daarna zullen de komende 2 jaar ook de andere afvalstromen de revue passeren.

>>lees verder

Een initiatief van
alle Utrechtse gemeenten